Kleding bedrukken, is al een aantal jaren een erg populaire mogelijkheid. Er gaat namelijk niets boven het bedrukken van kleding of textiel op je eigen manier. Creëer bijvoorbeeld de meest unieke looks voor t-shirts aan de hand van een speciale ontwerptool. Zo pak je het concept kleding bedrukken pas echt op een moderne manier aan.

Wat is kleding bedrukken?

Kleding bedrukken, is puur het aanbrengen van patronen op textiel. Dit gebeurt in de vorm van verschillende kleuren en ontwerpen. Bovendien zijn er meerdere druktechnieken die hierbij van toepassing zijn. Middels kleding bedrukken, zorg je er dus voor dat bepaalde textielopties volledig naar wens worden. Het geeft je de mogelijkheid om compleet zelf te bepalen hoe kleding eruit komt te zien. Qua opties van textiel en kleding bedrukken, moet je bijvoorbeeld denken aan:

Verschillende technieken van kleding bedrukken

Kleding bedrukken is op verschillende manieren mogelijk. Iedere wijze heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Aangezien we bij ShirtMasters voor een zo volledig mogelijke dienst kiezen, bieden we ook verschillende technieken van kleding bedrukken aan. Het gaat dan om:

Bij zeefdruk maken we in de textielindustrie gebruik van een raam met heel fijn gespannen gaas. Dit heet ook wel een zeefdrukraam. Voor iedere kleur gebruiken we een apart zeefdrukraam. Dit stelt ons in staat om de inkt heel precies op de kleding aan te brengen. Het levert bijvoorbeeld een hogere wasbestendigheid op dan bij andere bedrukkingsopties.

Kies je voor een flexdruk? Dan maak je gebruik van een druktechniek waar vinylfolie aan te pas komt. Een print of naam snijden we namelijk uit in vinylfolie. Vervolgens halen we de overbodige vinylfolie weg, zodat alleen het te bedrukken design overblijft. Middels de hittepers bedrukken we dan de kleding. Binnen de kortste keren levert het een unieke, kwalitatief hoogstaande bedrukking op.

Verder  werken we ook met digitale transfers. Het ontwerp printen we dan eerst op transferpapier. Vervolgens persen we de transferpapier met het specifieke ontwerp op het kledingstuk naar keuze. In plaats van een directe print op het eindproduct, is hierbij dus sprake van een tussenstap.

Borduren werkt weer net iets anders dan bedrukken. Bij borduren, komen er namelijk naald en draad aan te pas om een ontwerp op kleding te krijgen. Hierdoor druk je het er eigenlijk niet op, maar wordt het daadwerkelijk onderdeel van het onderliggende textiel. Borduren is daarmee een bijzonder duurzame wijze van kleding personaliseren. Hier heb je nog lang plezier van!

shirtmasters.nl
shirtmasters.nl

Voordelen textiel bedrukken bij ShirtMasters

Kies je voor textiel bedrukken bij ShirtMasters? Dan maak je gebruik van een aantal unieke voordelen. Het gaat dan om:

Bij Shirtmasters denken we graag gedurende het gehele proces met je mee. Zo bieden we de ondersteuning waar je naar op zoek bent. Van concept naar ontwerp naar kledingstuk. Stel je vragen en doe een beroep op onze expertise om het uiteindelijke resultaat volledig naar wens te maken.

Verder zijn er tal van personalisatieopties. Via ShirtMasters heb je namelijk de mogelijkheid om je kleding volledig zelf te ontwerpen. Dit houdt in dat je kleding ontwerpt én bedrukt. Het biedt je alle vrijheid om iets te maken wat volledig naar je zin is.

Verder nemen we met niets minder lief dan de allerhoogste kwaliteit. Onze materialen, apparaten en bedrukkingstechnieken voldoen stuk voor stuk aan de hoogste standaarden. Dit stelt ons in staat om op permanente basis een hoge kwaliteit te leveren. Welk kledingstuk het ook betreft.

T-shirt bedrukken voor jong en oud

Onder kleding bedrukken, is een t-shirt bedrukken de populairste optie. Een t-shirt is immers zo’n beetje iedere dag wel te dragen. Daarmee maak je met een t-shirt bedrukken optimaal gebruik van de vele voordelen van deze werkwijze. Creëer bijvoorbeeld meerdere t-shirts via ShirtMasters om een hele collectie aan unieke ontwerpen te verzamelen. We zien steeds vaker dat een t-shirt bedrukken voor jong én oud een positieve verrassing oplevert.

Wil je op de korte termijn dus kleding bedrukken? En dan het liefst op de meest kwalitatieve, gebruiksvriendelijke manier? Kies dan de druktechniek die je het meeste aanspreekt en plaats direct je bestelling. Wij zorgen ervoor dat je op korte termijn jouw gloednieuwe, gepersonaliseerde kleding thuis ontvangt!